War Child

Voor War Child vertel ik al ruim 20 jaar vele soorten verhalen. Van documentaires en Friends concerten tot voorlichtingsfilms en spots.

Ik heb vele oorlogskinderen ontmoet. Al deze oorlogskinderen vertelden hun verhaal wat ik vertaald heb naar verschillende vormen. Sommige kinderen kwamen uitgebreid aan bod in documentaires over kindsoldaten. Andere kinderen vertelden over hun leven als vluchteling in een reportage tijdens een concert van Marco Borsato of bij het Peace Concert van War Child, in de tuin van het Vredespaleis.

Allemaal verhalen die vertellen over de effecten van oorlog op kinderen.

Bovenstaande documentaire is reeds afgerond en er volgen nog altijd nieuwe projecten in samenwerking met War Child.

War Child documentaires

Voor War Child heb ik veel documentaires gemaakt en heb ik veel oorlogskinderen ontmoet. Kinderen die ongewild in een oorlog terecht komen. Ik word er telkens door geraakt. Voel me soms machteloos. Maar ondanks het verdriet dat ik soms zo kan voelen ben ik dolblij dat ik dit weet en iets kan doen. Door dit ‘weten’ ben ik bereid om iets te doen, op mijn manier, klein of groot, het maakt niet uit. Ik ben tot diep in mijn ziel bereid om ten minste voor één kind een stukje verschil te maken. En ik zie dat het kan. Ik zie dat War Child dit doet. Vanuit liefde en een groot vertrouwen dat deze kinderen het altijd waard zijn om voor te vechten, om ze weer terug te brengen naar een wereld waarin vertrouwen en veiligheid een rol spelen. Door ze samen te brengen met andere kinderen die elkaar weer moeten leren vertrouwen, weer samen moeten gaan spelen, weer samen gaan lachen en plezier maken. Ik zie telkens weer hoe War Child deze kinderen het vertrouwen teruggeeft dat er ook voor hen een toekomst is. En om dat te mogen aanschouwen en daar een stukje aan te mogen bijdragen, is een eer.