Documentaire Ereveld Vol Leven

Ereveld Vol Leven is een nieuwe manier van herdenken waarbij voor één dag het leven symbolisch achter de grafstenen terug wordt geplaatst. Op deze manier worden de mensen herdacht die die zijn omgekomen door oorlogsgeweld. Deze methode van herdenken is ingegeven door de gedachte om ons niet de doden te herinneren maar de levenden. Geen oude mensen – geen geschiedenis – maar jonge mensen zoals jij en ik. Om ons weer als mens van mens tot elkaar te verhouden en ons te realiseren hoe groot het verlies is en hoe ongelooflijk kostbaar de wereld van vrede en vrijheid is. Een wereld waar deze oorlogsslachtoffers geen deel meer van uitmaken maar wij wel. En dat vraagt om verantwoording. Een verantwoording naar hen en naar onszelf.
Media Luna is eindverantwoordelijke voor deze herdenking en één van de twee initiatiefnemers.
Voor RTL4 mocht Media Luna de verhalen vertellen die achter de stenen schuil gaan. Van degene die daar begraven is maar ook van de families die achterbleven en antwoord moeten op dit verlies.
Deze documentaire is afgerond en nieuwe documentaires zijn in ontwikkeling.
Bekijk hier de Documentaire Ereveld Vol Leven 2018

Klik op één van de onderstaande knoppen voor eerder geproduceerde documentaire's

Voor meer informatie over de ontwikkeling van de afgelopen 3 jaar van Ereveld Vol Leven kunt u hier klikken om naar de website te gaan.