A Tribute to Peace

100 jaar Vredespaleis

In het kader van het 100-jarig bestaan van Het Vredespaleis in Den Haag was ik als creatief producent verantwoordelijk voor het Tribute To Peace concert met Trijntje Oosterhuis en het Korenfestival Music & Peace. Trijntje Oosterhuis trad op samen met het Residentie Orkest en de populaire rapgroep The Opposites. In de tuin van het Vredespaleis brachten zij een mix van pop, rap en klassiek. Het concert was een eerbetoon aan de vrede en onderdeel van de serie concerten die ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het Vredespaleis werd gegeven. Helaas werd op die bewuste avond code rood afgegeven i.v.m. zware stom. Het concert werd halverwege gecanceld en later dat jaar opnieuw uitgevoerd in de Anton Philipszaal in Den Haag.

World Press Photo

In het kader van het 100-jarig bestaan van het Vredespaleis heb ik een speciale vorm bedacht voor de World Press Photo tentoonstelling in de unieke hal van het Vredespaleis.

Het leek mij heel bijzonder om juist deze foto’s waarin het onrecht en de menselijke tragedies zichtbaar zijn, in het licht te zetten in het Vredespaleis.

Een paleis dat normaal niet toegankelijk is voor publiek. Maar waar honderden mensen zich al 100 jaar inzetten om Vrede middels Recht te bereiken. De tentoonstelling is gelukt en daar ben ik apetrots op.