Kids Rights

Move the world with Kids Rights

Voor de campagne Move the World with Kids Rights was ik campagneleider en vroegen bekende rappers als Lil’ Kleine, Ronnie Flex, Bokoesam en Lange Frans aandacht voor het feit dat 57 miljoen kinderen wereldwijd niet naar school kunnen. ​Het doel van de campagne was om middelbare scholieren bewust te maken van het lot van kinderen elders op de wereld waar onderwijs niet vanzelfsprekend is. Onderdeel van deze campagne was een overval van deze rappers op een middelbare school waar zij de deuren sloten en een uniek verrassingsconcert gaven om daarmee schooldagen te realiseren voor kinderen die geen onderwijs hebben.

Ook ontmoette de rapper Lil' Kleine samen met andere middelbare scholieren Malala Yousafzai. Malala werd in haar hoofd geschoten op weg van huis naar school in Pakistan. Zij kreeg in de Ridderzaal in Den Haag de Kindervredesprijs en had vooraf een ontmoeting met deze scholieren.

Guerrilla Concert

Op de eerste schooldag van het Calandlyceum in Amsterdam sloten de rappers Lil’ Kleine, Ronnie Flex, Bokoesam en Lange Frans de schooldeuren. Om klokslag 9 uur klonk de stem van rapper Bokoesam door de intercom: “Wij nemen hierbij de school over en sluiten de schooldeuren! Meld je op het schoolplein!”. Voor Bokoesam een bijzonder moment omdat hij zelf op deze school had gezeten! Ruim1.700 leerlingen stroomden het schoolplein op waar een verrassingsconcert op hen wachtte. Van de leerlingen werd gevraagd ter plekke hun profielfoto te doneren en via social media al hun contacten op te roepen dat ook te doen! Elke profielfoto was een handtekening en € 1,50 waard.