Jacobine Op Zondag KRO-NCRV

Een tweeluik van het programma Jacobine op Zondag waarin Trijntje Oosterhuis en Huub Oosterhuis terugkijken op het concert in Carré wat een muzikale ode was van Trijntje aan haar vader. In de eerste aflevering spreekt Trijntje alleen met Jacobine over de voorbereidingen van het concert en de betekenis van de muziek en teksten voor haarzelf. In deel 2 neemt haar vader ook deel aan het gesprek.

Jacobine op Zondag, 16 en 23 december a.s. om 17.10 uur bij de KRO-NCRV op NPO 2.

‘Een cadeau aan mijn vader’, zo bestempelt zangeres Trijntje Oosterhuis het concert dat zij 9 november gaf in een stampvol Koninklijk Theater Carré. Het KRO-NCRV-programma Jacobine op Zondag zendt het concert in twee delen uit op 16 en 23 december a.s. op NPO 2. Jacobine Geel praat met de onlangs 85 geworden dichter, theoloog Huub Oosterhuis en zijn dochter Trijntje.

De rode draad in het concert is de familieband. Trijntje en Huub vertellen over hoe ze samen optrokken voor dit project. Over de teksten, de muziek en hun bijzondere vader-dochterband. De populaire zangeres voelt zich een gezegend mens met een vader die er altijd voor haar is.

Trijntje steekt haar waardering voor het immense oeuvre van haar vader niet onder stoelen en banken: ‘Het is mooi hoe mijn vaders teksten allerlei mensen steeds opnieuw met elkaar weet te verbinden.’

Voor vader Huub was het een indringende en intense beleving om in Carré omringd door familie en vrienden en ‘fans’ door zijn dochter in het zonnetje te worden gezet. ‘Ik heb de liederen die vaak door koren worden gezongen op een pure en indringende manier opnieuw gehoord’.

Media Luna is producent van de registratie van het concert en van dit tweeluik.