Mijn verhaal

Ik groeide op tussen twee culturen. De Nederlandse en de Molukse cultuur. Dat is mijn oorsprong. Dat is mijn verhaal. Een belangrijk verhaal dat mij heeft gevormd. Voor mij is er vanuit die wereld van die oorsprong nooit maar één geldende wet, of één geldende cultuur. Voor mij is diversiteit en verschil een rijkdom. Een vruchtbaar veld. Een bron van verhalen. Ik groeide op tussen de koeien en paarden, tussen rijststomers en wajangpoppen. Tussen geloof en bijgeloof. Voor mij is het vanzelfsprekend dat beide kanten altijd meedoen.

Ik had het geluk dat ik al vrij jong in het vak terecht kwam van Radio en Televisie. Ik heb vele jaren bij Veronica gewerkt waarbij ik de ene avond in de Countdown studio stond en de volgende dag op het strand voor de Veronica strandrace – tussen brullende motoren.

Ik mocht vorm en leiding geven aan de jongerenafdeling Club Veronica wat uiteindelijk een eigen radioprogramma en televisieprogramma kreeg. En ook nog een blad. Een opleiding en ervaring waar ik vandaag de dag nog steeds de vruchten van pluk. Ik kreeg de kans om te reizen. De reizen waar ik als kind al van droomde en toen al bedacht als ik dit toch voor mijn werk mag doen, ben ik gezegend.

Na een aantal omzwervingen ben ik uiteindelijk voor mijzelf begonnen met Media Luna. Waarbij ik voor veel mooie opdrachtgevers ben gaan werken als bijvoorbeeld De Efteling waarbij ik het geluk had dat ik documentaires mocht maken over de totstandkoming van diverse sprookjes en attracties. Over bijzondere verhalen gesproken! Ik ben voor veel goede doelen gaan werken waardoor ik in veel landen mooie maar ook schrijnende en kwetsbare verhalen heb opgehaald en ontzettend veel heb ontvangen en geleerd.

Uiteindelijk ben ik naast mijn werk ook een 5 -jarige trainers- en coachingopleiding gaan volgen bij Phoenix Opleidingen waarin de ontwikkeling van mensen en hun verhalen centraal staan. Waarom doen mensen de dingen in het leven zoals zij deze doen? Wat zijn de bewuste en de onbewuste drijfveren? Want niets boeit mij meer dan mensen en hun verhalen. In ons gedrag vertellen we voortdurend onze verhalen. Over ons grote geluk, ons verlangen en ons diepe gemis. Een rijke opleiding waarin ik veel over mijzelf heb geleerd en veel over Systemisch Werken, Transactionele Analyse en NLP. Methodes die ook (on)zichtbaar in mijn werk mee doen.

Op mijn levenspad ben ik een mooie en bijzondere levenspartner tegen gekomen, Rolf met wie ik getrouwd ben en met wie ik samen twee prachtige zonen heb, Kilian en Mayta. Over hen kan ik uren vertellen. Wat een groots geluk. Wat een mooi verhaal !

Ik werk vanuit betrokkenheid, plezier, humor en passie en je kunt me eindeloos boeien met jouw verhaal.