De Zuid Molukse gijzelingen in 1975 en 1977

Media Luna heeft in het kader van haar andere organisatie Herdenken Vol Leven, tweemaal bijeenkomsten georganiseerd over Destructief Recht waarbij Nathalie Toisuta in gesprek ging met Tom Polnaija. Een van de jonge Molukse mannen die toen verantwoordelijk was voor de gijzeling van 104 basisschoolleerlingen. Hij legt uit hoe hij toen als 18 jarige, tot deze terroristische daad kwam, en hoe zij zichzelf zag als verzetsstrijder. Hij vraagt inmiddels om vergeving aan de kinderen en hun ouders omdat hij zich nu realiseert wat hij hen heeft aangedaan.

Door deze bijeenkomsten is Media Luna bezig met de ontwikkeling van een documentaire waarin het verhaal van Tom Polnaija verteld zal worden. Een verhaal wat inzicht geeft over hoe een bevolkingsgroep kan radicaliseren als je hen isoleert en zij zich miskend voelen. Niet alleen Tom zal aan het woord komen ook zijn zoon zal delen wat de verstrekkende gevolgen zijn van de daad van zijn vader. Maar ook één van de basisschool kinderen, Geert Kruit, die toen gegijzeld is komt aan het woord.

Dit project is in ontwikkeling.

Als je meer wilt weten over deze documentaire of vragen of aanvullingen hebt stuur ons dan een mail naar: info@medialuna.nl

Bekijk de trailer hieronder om een korte indruk te krijgen van dit project